Fm Portal® Energie Transitie

Slimme ondernemers zijn nu al serieus bezig met verduurzaming. De trend is immers duidelijk. Overheden verlangen steeds meer op het gebied van CO2-uitstoot, energiezuinigheid en inmiddels is ook klimaatadaptatie aan dit rijtje toegevoegd. Marktpartijen zoals banken en verzekeraars hanteren voortaan een groene meetlat. Maar slim verduurzamen biedt ook kansen! U bespaart op uw energiekosten, duurzaam vastgoed behoudt zijn waarde en een eerlijk groen imago heeft maatschappelijke waarde én marketingwaarde.

FM Portal® Energie Transitie helpt u met:

Energie:
Verzorgen van Energielabels
Scherpe inkoop van écht groene energie
Analyse Meter- en (doorstroom) capaciteit
Monitoring van energiestromen
Teruggaaf Energiebelasting
Factuurcontrole
Producten en maatregelen:
LED
Zonne (panelen) installaties
Groene (sedum) daken
Oplaadstations
Advies elektrificatie wagenpark
Regenwateropvang / grijswater
Installaties gebouwen (c.v.- ww – ventilatie)
Isolatie gebouwen (dak-vloer-wand-glas)
Subsidie incl. RVO regelingen
Energielabel voor gebouwen
Financiering

Monitoring van energieverbruik

Goede beslissingen nemen doe je op basis van de juiste data. Fm Portal Energie Transitie geeft op een gebruiksvriendelijke manier beter inzicht in uw verbruik. Als er iets aan de hand is krijgt u een alert. Waar zitten de energie-slurpers? Welke maatregelen leveren het meeste op? En op basis van de meetgegevens over een heel jaar kunt u de juiste strategische beslissingen nemen voor de lange termijn.

Gebouwen verduurzamen

Duurzame gebouwen behouden hun waarde. Maar integrale verduurzaming van vastgoed is maatwerk. Er zijn belangrijke lokale verschillen waar je rekening mee moet houden, zoals de aanwezigheid van een warmtenet, de capaciteit van het elektriciteitsnet, de problematiek rond klimaatadaptie (waterberging, hittestress in de zomer, bodemdaling) enzovoort. En daarnaast heeft iedere organisatie uiteraard eigen duurzaamheidsambities. Wordt het met de hakken over de sloot, of gaat u echt voor groen? Wat uw ambitieniveau ook is, Fm Portal Energie Transitie helpt met het maken van een integraal verduurzamingsplan. Zo bent u goed op de toekomst voorbereid.

E-mobility

Zelf zonnestroom opwekken en direct opslaan in de accu van uw elektrische auto’s. Dat lijkt misschien een grote stap, maar het is een bijzonder efficiënte manier om uw organisatie te vergroenen. Het elektriciteitsnet wordt niet belast en er is nauwelijks verlies door omvorming. En in de winter draait u gewoon door op de groene stroom die u scherp inkoopt bij Fm Portal Energie Transitie. Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs.

Interesse?

Wij denken met u en uw organisatie mee:
– 1 vast contactpersoon, korte communicatie
– Energieadviseurs die kennis hebben van de markt en verduurzamen
– MVO staat binnen onze organisatie hoog in het vaandel

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: energie@facilityportal.nl of +31 (0)71- 331 88 00

Back To Top